Fotoalbum

Morfar Johan Felix Villehardsson-Eriksson-Salama 1886-1932 Död långt före min tid

Mormor Alma Lovisa Fagerholm-Salama

Syskonen Salama med mor Alma

Mormor Alma med lilla Evabritt 3 år

Familjen Salama vid Ärtskär

Släktkalas på Ärtskär

Holgers hus i Isnäs

Göte-konfirmand

Göte och jag på badbryggan på Ärtskär

Elin Salama-Mattila 70 år

Evabritt och moster Elin, Götes mor 1967

Einar Salama-dog ung

Mamma Elsa, jag 13 år och pappa Teddy framför Villes hus i Isnäs där vi bodde på somrarna

Lilla Viveka Salama

William Salama fyller år

Pappa Teddy, lilla jag 4 år och mamma Elsa 1955

Eila, gift med Åke, Erik och Gunvor, gift med William 2002

Åkes dotter Marika Salama

Marika som konfirmand

Tanya gifter sig med Eero Linna Askola

Åkes dotter Tanya Linna

Morbror Erik Salama 80 år

Tarja Salama som konfirmand

Vieno, Eriks fru med kusin Leif

Lilla kusin Marianne Hermansson, min "nästansyster"

Familjen Hermansson, Arne, Marianne och Eva

Mitt kusinbarn Johanna Lindholm, dotter till Marianne

Kusin Marianne med dotter Maria

Moster Eva på besök i Katrineholm

Gun-Jeanette Eriksson, syssling och barnbarn till Emil Eriksson

Mainis hus i Renum

Mammas kusin Maini Eriksson, Renum, som vi hälsade på varje år

Marcus Rhenberg, syssling i Renum

Min syssling Tommy Hellsten-författare och föreläsare

Syssling Chris-Marie Törnroos

Min syssling Maj-Brit Fagerholm , Helsingfors

Min mor Elsa, föddes Salama i Isnäs, Finland, på den sydöstra kusten mot Finska viken 1920. Familjen var svensktalande och trakterna kring Isnäs och Borgå beboddes främst av finlandssvenskar på den tiden. Hon hade nio syskon, varav två dog så unga att jag aldrig hann träffa dem, Ines och Einar. De övriga syskonen höll däremot ihop genom åren, trots att fyra av dem, min mor Elsa, Eva, (f 1931), Helmi (1921-1976) och Erik( f 1927) flyttade till Sverige under 50- och 60-talet. Även min mormor Alma (f 1884) kom till Sverige på gamla dagar och bodde hos Helmi i Arboga till sin död 1977. Eva bodde också i Arboga och Erik i Finspång.
De som blev kvar i Finland blev syskonen Holger (1907- 2006), Elin  (1909-2005) , William (1918-2003) och Åke (1925-1989).
Jag växte upp i Arboga, men varje sommar tills jag blev ca 20 år åkte vi till Finland och tillbringade lång tid med släkten. Det blev mitt andra hem, och platserna runt Borgå och Isnäs känns fortfarande i hjärtat när jag återser dem.
Jag hade ju inga syskon i Sverige, men väldigt nära mig växte min kusin Marianne Hermansson, nu Lindholm (f 1958) upp , dotter till moster Eva och hennes man Arne. Hon var också ett ensambarn och tillbringade mycket tid med mig, kändes som en "nästansyster". Hon bor nu i Örebro och har två döttrar Johanna (f 1986) och Maria (f 1990) och vi träffas då och då. I Sverige bor också mina kusiner Tarja Ljungkvist (f 1960) Hannu (f 1961) och Leif Salama (f. 1965) De tre har Erik som far. Tarja har nu också tre barn .
I Finland fanns mina kusiner Göte Mattila (1950-2008) son till Elin, Viveka Eriksson (f 1956) dotter till William, Marika och Tanya  ( födda 1953 och 1960) döttrar till Åke. Viveka har tre barn Jan, Malin och Peter, Marika tre också, tvillingarna Roy  och Ron och dottern Heidi Ahonen, och Tanya har också tre , Ville, Annamaria och Juuso Linna.
Vi hade härliga somrar tillsammans och har fortfarande kontakt med varandra och träffas ibland. Göte, min allra första barndomskamrat som jag lekte så otroligt mycket med, fick ingen familj och dog  bara 57 år gammal av flera svåra sjukdomar
Här kan ni se några bilder från svunna tider och från lite nyare.
Jag släktforkar lite grann  och har genom detta hittat några sysslingar som vi kontaktat.  Marcus Rhenberg kände vi sen förr och träffade redan då vi var små, men de andra är nya. Och säkert finns det fler. Vi letar vidare. Sedan något år tillbaka har vi god hjälp av sysslingsonen Jarkko Peltola som har lyckats hitta många nya släktingar och ordna en släktträff för familjen Eriksson sommaren 2013.