15. jul, 2018

Solen stiger allt högre på himlen, luften runt oss blir allt hetare. Vågar bara ha tårna i solen, testen av kroppen i skuggan bakom huset . En mycket stillsam vind rasslar runt i lövträden runt om mig, några redan gulnande törstiga björklöv singlar mot marken. Några syrsor tar upp stråken och jag hör dem fortfarande . Wohoo! I övrigt bara den ljuvliga tystnaden i en skog, en sån bristvara i världen. Tystnaden som tillåter dig att höra dins egna tankar en stund. Och även det stillsamma labradortuggandet på pinnar bredvid min stol. Medveten närvaro. Bara vara. Så skönt!

29. jun, 2018

Sitter vid stranden av en skogssjö, på de grå klipporna intill. Fötterna i vattnet, inte särskilt kallt, tycker inte ens badkrukan Bitte. Inne i den lilla viken är det bruna vattnet stilla och blankt,krusas bara ibland av en snabb vindil. Som en rynkning av pannan bara. Trollsländorna och några små fjärilar studsar runt ytan, skapar små miniringar när de kysser det blanka. Funderar över vad de gör egentligen? Speglar sig? Dricker vatten? Retas med små och stora fiskar som simmar därunder? En groda modell större hoppar i vattnet och hinner precis undan en nyfiken valpnos.
De gröna löven vid kanten skapar mörka skuggor i vattnet, tills den nyfikna valpen plaskar i och rör upp de perfekta små vågorna.
På grillen fräser korvar och i nacken bränner solen. Det är härligt att bara vara och njuta av dagen. Carpe diem.

19. jun, 2018
Jag förstår att jag begått ett enormt brott mot någonting, men om jag av vilken som helst firma fått straffavgift på 300 för EN dags försening av en inbetalning på FEM kronor, och sen får betala samma straffavgift EN GÅNG TILL+ ytterligare 500 kr , även denna gång för EN dags förening, så skulle jag nog anse det som brottsligt ocker. Eller kanske stöld rentav.
Man kan undra vad som händer om jag missar även detta en dag? Då får jag väl gå från hus och hem. Vågar inte testa.
Men Transportstyrelsen är väl bortom alla såna tankar, de har tydligen rätt att göra precis som de vill. 
Hoppas det går till något som gör att tågen kommer i tid nån gång åtminstone.
31. maj, 2018

Tidig morgon under solgenomlysta lövmassor, mina bruna labradorer skuttar lyckliga runt i gräset, fåglarna kvittrar och sjunger. Nyss hemkommen från Florida vågar jag mig på en jämförelse mellan Florida i maj och Norrköping i maj:
Grönska:
Florida- palmer och palmer-Norrköping -många olika sorts gröna träd 1-1
Antal blommor:
Florida-inte många-en del bogainvillea och nån ros Norrköping-kaprifoler, rosor, gullregn, syrener, mm mm 0-1
Väder:
Florida-massor av regn, + 30 grader=våtvarmt omslag-Norrköping- sol och klar himmel, + 27=underbart 0-1
Farliga djur:
Florida-alligatorer, ormar Norrköping-fästingar, huggormar 1-1
Bad:
Florida-vita beacher,pooler-Norrköping -kuster,öar, skogssjöar 1-1
Sammanlagt= Florida 3 -Norrköping=5

Alltså: Borta bra-men hemma bäst!