29. aug, 2018

Jahaja, hösten närmar sig, och man är full av ambitioner. En rest från ett långt yrkesliv i skolans värld, då läsårsstarten känns mer som nyår än nyår.
Denna höst har jag beslutat mig för att lägga på ett antal kol (eller nuförtiden får det väl bli solenergi) för att få kroppen att bli så föryngrad det går. Ett av stegen är att ytterligare öka på rörligheten och träna min onda höft ännu mer. Så jag har anmält mig till en kurs i vattengympa och igår var min första inblick i denna för mig nya värld.
Första inblicken var rätt överväldigande, klev in i omklädningsrummet före kursstart och möttes av ett stort antal mer eller mindre nakna damrumpor i olika storlek. Woops! Samtliga rätt bleka dock. 
Sällade mig till skaran, klä av sig, duscha, på med baddräkt och in till bassängen. Vi anmodades där av en pigg och positiv gympaledare att förse oss med två hantlar och en orm. Öööh? Va? 
Jo, det fanns en sorts mycket lätta skumhantlar och också böjda skum"ormar" som vi skulle ta med oss ner i det mycket varma +30 gradersvattnet. Jag gjorde som alla andra, slet med mig verktygen och fann en plats vid bassängkanten att stå vid.
Och sen igång med musik och glada tillrop. Svallvågorna rullade över bassängen i takt med våra sparkar och hopp, och när vi gjorde grodhoppet och försökte fånga våra egna fötter blev det nästan tsunamivarning. Hantlar och ormar som var förrädiskt lätta på land blev till kraftfullt motstånd i vattnet, och hjärtat började pumpa alltmer. Puh!
Efter avslut och mycket beröm från kursledaren släpade jag mig upp från bassängen, kroppen blev plötsligt blytung när den kom i kontakt med tyngdlagen "på land", och jag kände att varenda muskel fått sig en omgång som hette duga. Nöjd åkte jag hemåt, fortfarande med ungdomliga rosor på kinderna efter kraftprovet. Kul! Ser fram emot nästa gång!

15. jul, 2018

Solen stiger allt högre på himlen, luften runt oss blir allt hetare. Vågar bara ha tårna i solen, testen av kroppen i skuggan bakom huset . En mycket stillsam vind rasslar runt i lövträden runt om mig, några redan gulnande törstiga björklöv singlar mot marken. Några syrsor tar upp stråken och jag hör dem fortfarande . Wohoo! I övrigt bara den ljuvliga tystnaden i en skog, en sån bristvara i världen. Tystnaden som tillåter dig att höra dins egna tankar en stund. Och även det stillsamma labradortuggandet på pinnar bredvid min stol. Medveten närvaro. Bara vara. Så skönt!

29. jun, 2018

Sitter vid stranden av en skogssjö, på de grå klipporna intill. Fötterna i vattnet, inte särskilt kallt, tycker inte ens badkrukan Bitte. Inne i den lilla viken är det bruna vattnet stilla och blankt,krusas bara ibland av en snabb vindil. Som en rynkning av pannan bara. Trollsländorna och några små fjärilar studsar runt ytan, skapar små miniringar när de kysser det blanka. Funderar över vad de gör egentligen? Speglar sig? Dricker vatten? Retas med små och stora fiskar som simmar därunder? En groda modell större hoppar i vattnet och hinner precis undan en nyfiken valpnos.
De gröna löven vid kanten skapar mörka skuggor i vattnet, tills den nyfikna valpen plaskar i och rör upp de perfekta små vågorna.
På grillen fräser korvar och i nacken bränner solen. Det är härligt att bara vara och njuta av dagen. Carpe diem.

19. jun, 2018
Jag förstår att jag begått ett enormt brott mot någonting, men om jag av vilken som helst firma fått straffavgift på 300 för EN dags försening av en inbetalning på FEM kronor, och sen får betala samma straffavgift EN GÅNG TILL+ ytterligare 500 kr , även denna gång för EN dags förening, så skulle jag nog anse det som brottsligt ocker. Eller kanske stöld rentav.
Man kan undra vad som händer om jag missar även detta en dag? Då får jag väl gå från hus och hem. Vågar inte testa.
Men Transportstyrelsen är väl bortom alla såna tankar, de har tydligen rätt att göra precis som de vill. 
Hoppas det går till något som gör att tågen kommer i tid nån gång åtminstone.
31. maj, 2018

Tidig morgon under solgenomlysta lövmassor, mina bruna labradorer skuttar lyckliga runt i gräset, fåglarna kvittrar och sjunger. Nyss hemkommen från Florida vågar jag mig på en jämförelse mellan Florida i maj och Norrköping i maj:
Grönska:
Florida- palmer och palmer-Norrköping -många olika sorts gröna träd 1-1
Antal blommor:
Florida-inte många-en del bogainvillea och nån ros Norrköping-kaprifoler, rosor, gullregn, syrener, mm mm 0-1
Väder:
Florida-massor av regn, + 30 grader=våtvarmt omslag-Norrköping- sol och klar himmel, + 27=underbart 0-1
Farliga djur:
Florida-alligatorer, ormar Norrköping-fästingar, huggormar 1-1
Bad:
Florida-vita beacher,pooler-Norrköping -kuster,öar, skogssjöar 1-1
Sammanlagt= Florida 3 -Norrköping=5

Alltså: Borta bra-men hemma bäst!