15. nov, 2017

Idle speculations at a poolside😎😎😎

Det finns tre stora pooler på vår fina semesteranläggning utanför Marrakech, där vi ska vila ut efter alla äventyr. All inclusive-har jag aldrig varit med om förut, men det betyder att man kan trycka i sig obegränsat med mat och dryck utan att ta fram plånboken varje gång. Betalt innan har vi förstås gjort, men det KÄNNS som gratis och rätt lyxigt att bara peka på vinflaskorna. Stor buffé med massor av mat både morgon, middag och kväll.
På dagarna ska man ligga på vita plastliggstolar runt poolerna. En del som kan det här, är ute tidigt på morgonen och markerar bästa stolarna med sina handdukar, och sen ligger de där och trycker hela dagarna. 
Jag beslutar mig för att prova, och lyckas hitta en ledig stol efter viss möda. Har med mig bok och handduk och solglasögon, rätt proffsigt om jag får säga det själv.
Läser en kvart, lite svårt med solen i ögonen. Och sen domnar bakdelen lite, så jag skruvar mig hit och dit. Ont i ryggen får man ju också, så jag hittar en tröja som jag knölar ihop och placerar bakom ryggen. Nu då! 
Lyckas läsa en kvart till. 
Runt mig ligger folk blickstilla i sina stolar, en del som stora valar uppflutna på land, andra lite benigare. Undrar hur de gör? De kanske har tagit nåt medel som gör dem medvetslösa några timmar?
Plötsligt börjar häftig musik strömma ur högtalarna vid en av bassängerna. Tar det som ursäkt att slippa stolen en stund och går för att se vad som står på. 
Vattengympa! Det är den franska delegationen som intagit poolen och skumpar upp och ner i vattnet till taktfasta tillrop från en entusiastisk ledare. Inte visste jag att fransmän hade såna böjelser. Jag trodde de mest satt på rökiga caféer och tittade svårmodigt på varann.
Jag återgår till stolen och boken en stund till. Tittar på klockan, nu måste jag väl ha legat här flera timmar! Nähä, bara en timme, hjälp! 
Inser att jag nog inte är så bra på det här med badliv, och börjar fundera på om vi kanske borde åka på någon utflykt istället imorgon.