26. jan, 2013

Slut för denna gången

Fredagen , sista dagen på denna omgång av ICOT, startade med den gamle Edward de Bono, 80 år i år, som satt i sin stol och ritade sina finurliga gubbar och pratade om kreativa lösningar. Han har verkligen gjort en stor insats i världen genom sina tänkarstrategier, just för att han hela tiden har en praktisk ådra. Det är inte bara prat, utan verkstad, många företag och andra har haft stor nytta av hans arbete på riktigt.

Efter en stund övergick framträdandet till en intervju av de Bono, ledd av John Edwards, en annan klok förbild att ha. Mycket intressant.

På eftermiddagen drog David Perkins ihop säcken, genom en lysande föreläsning om Back to the Future, hur ideerna om att man kan träna tänkande har kommit upp, bekämpats av tex IQ-mätarna, och sedan vunnit mark igen. Just nu har många regeringar skrivit in kreativitet och tänkande i sina läroplaner, så tex den svenska.

Och så var det final, tacktal och applåder. Nästa ICOT kommer att gå av stapeln i Bilbao i Spanien, 28 juni-3 juli 2015. De blivande konferensanordnarna fick berätta om Bilbao och sina ideer och det kändes väldigt lockande genast att åka dit. Och då kan vi säkert bli fler svenskar, det är ju lite närmare hem ;))

Tack och adjö för denna gång, nu tar vi semester och åker till Roturoa, till hobbithålor och till Auckland. Och sen hem.

Vill du läsa om dessa dagar så finns de på annan plats på denna hemsida!